به گزارش میراثآریا، حمید اماناللهی سرپرست هیئت باستانشناسی با اعلام این خبر گفت: روستای مشکین تپه از روستاهای کهن دشت قزوین است که تاکنون مطالعات منسجمی در زمینه معرفی و حفاظت از آن انجام نشده است.
این باستانشناس تصریحکرد: در بخش شمالی این روستای کهن، بر اساس عکسهای هوایی مربوط به دهه ۴۰ خورشیدی، محوطهای بااهمیت تاریخی قابل توجه، مشاهده میشود که به صورت برآمدگی بزرگ و تپههای گسترده در اطراف آن نمایان است.
او افزود: بررسیهای سطحی اولیه که توسط اداره کل میراثفرهنگی استان قزوین انجام شده، نشان میدهد که این محوطه باستانی بهدورههای ساسانی و اسلامی تعلق دارد. این محوطه در تاریخ ۲ آبان ۱۳۸۲ با شماره ثبت ۱۰۵۵۶ در فهرست آثار ملی ایران به ثبترسیده است.
اماناللهی با اشاره به اینکه یکی از اقدامات مهم در خصوص این محوطه تاریخی، برگزاری بازدیدها و دورههای آموزشی برای دانشجویان باستانشناسی دانشگاه تهران از سال ۱۳۹۰ به بعد، با همکاری اداره کل میراثفرهنگی استان قزوین بوده است خاطرنشانکرد: این همکاری منجر به آغاز مطالعات باستانشناسی در سال ۱۴۰۲ و شروع کاوشهای آموزشی دانشگاه تهران در این محوطه شد.
سرپرست هیئت باستانشناسی اظهارکرد: به منظور جلوگیری از تخریب بخشهایی از این محوطه، دور جدیدی از کاوشها تحت عنوان « گمانهزنی بهمنظور تعیین عرصه و پیشنهاد حریم محوطه مشکین تپه» بر اساس مجوز پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری از محل اعتبارات استانی آغاز و بخش نخست این برنامه امسال در بخش جنوبی مشکین تپه اجرا شده و ادامه آن با توجه به وسعت محوطه وتخصیص اعتبار لازم، در سال آینده پیگیری خواهد شد.
انتهای پیام/
نظر شما